glazen-bol

In de media verschijnen steeds meer berichten over een aantrekkende IT markt en een komende schaarste van goede IT professionals.

Momenteel is de markt nog vol met beschikbare freelancers die blij zijn met iedere job die bij hun past. Het hebben van een opdracht is belangrijker dan zaken als tarieven, marges, aantallen bedrijven tussen hen en de eindklant. Echter, hoe lang gaat dit nog duren?

Als de markt aantrekt en de freelancers weer keuze krijgen, wordt het een uitdaging voor bedrijven om de huidige externen binnen te houden. De eerst minder belangrijke zaken zoals hierboven genoemd worden ineens wel heel belangrijk voor een freelancer. Bij veel inzetten zijn meerdere partijen betrokken, die allemaal hun marge hanteren en dit kan tot een aardig bedrag oplopen. Sommige bemiddelaars kunnen het zich nu ook nog veroorloven om grote marges te hanteren (aanbod genoeg). Als freelancer wil je hier als eerste vanaf.

Regeren is vooruitzien en dus is het nu de tijd om deze problemen voor te zijn. Novia IT is daarop het antwoord!

Novia IT doet alleen maar zaken met freelancers en eindklanten en niet met de tussenmarkt. Wij hanteren een vaste en eerlijke marge van € 7,50 per uur en dat is alles wat er tussen de freelancer en eindklant zit. Wilt u de contracten via een broker laten lopen? Dan neemt Novia IT de parkeerkosten voor zijn rekening, er blijft dus altijd een marge van € 7,50 bestaan tussen eindklant en freelancer.


Evan Bouchard Womens Jersey