Open keuken Las Palmas

Onlangs waren wij weer eens zo fortuinlijk om buiten de deur te gaan eten. Heerlijk, wat een genot om achterover te leunen en je culinair te laten verwennen!

Althans, dat is wel wat je verwacht. Je stelt je in op gastvrij personeel, dat voor jou klaar staat. Mensen die naar je luisteren en vanuit hun expertise de vertaling maken van jouw wensen naar de mogelijkheden die zij jou te bieden hebben. Dat geeft alvast vertrouwen voor hetgeen uit de keuken gaat komen, denk ik dan. Als de chef vervolgens dusdanig kundig is, dat hij meent dat zijn gasten moeten kunnen zien wat hij doet, besluit hij (m/v) steeds vaker tot het inrichten van een open keuken. Je kijkt als gast rechtstreeks de keuken in en ziet dus wat er klaargemaakt wordt, dat het op een ordentelijke en hygiënische manier gebeurt en bovenal met welke passie er aan een mooi product voor jou wordt gewerkt. Met een open keuken geeft de chefkok ook openheid over de ingrediënten die worden gebruikt. Met deze eerlijke benadering geeft het restaurant zich bloot en maakt het haar manier van leveren voor de klant transparant. En het is nog mooi om naar te kijken ook!

Zo zou het ook in de IT moeten zijn; een leverancier die naar je luistert, je in alle vrijheid adviseert en met je meedenkt. En eigenlijk zou deze leverancier een dusdanig vertrouwen in zijn kwaliteit en toegevoegde waarde moeten hebben, dat deze je in alle transparantie een open blik op zijn keuken geeft. Een IT leverancier die in alle openheid laat zien wat zijn werkwijze is en daar een eerlijke vergoeding voor vraagt?

Maar goed, ik hou er wel van, de open keuken. Het hoeft van mij zeker geen sterrentent te zijn om volop te genieten van vakmanschap. Als ik op een open manier passie en kwaliteit zie samenkomen, zijn ze mijn vertrouwen waard!


Evan Bouchard Womens Jersey